SOM-HI logo PJ

FORMACIÓ PER A JOVES BALLARINS SOM-HI DANSA
CURS 2017 / 18

Pla d’estudis dirigit a joves d’entre 15 i 21 anys que vulguin endinsar-se intensament en el món de la dansa per assolir un nivell complet en totes les disciplines bàsiques.

La Formació per a Jove Ballarins consta de dos-tres anys, dependent del nivell previ que tingui l’alumne quan comenci.

És una formació intensiva on l’objectiu és que tots els alumnes assoleixin el seu màxim nivell en tècnica , estil i projecció com a Jove Ballarí.

Som-hi Dansa som una escola oberta que s’ajusta a les teves necessitats individuals. Tenim la millor infraestructura i eines necessàries per potenciar les teves particularitats i ampliar els teus registres i coneixements.

L’ equip docent és multidisciplinari i de referència, format pels millors professionals en actiu que et donaran una visió realista de les exigències i de la riquesa que té ser un ballarí.

A Som-hi Dansa farem cada curs un pla d’estudis adequat a cada alumne intentant trobar la classe i el nivell adequat per l’assimilació de la tècnica i l’estil per el millor desenvolupament com a ballarí.

ALUMNES

A quin tipus d’alumnes pot interessar aquesta formació ?

 • Aquells joves que són enamorats de la dansa i volen millorar i profunditzar per dominar les disciplines bàsiques, sense tenir perquè dedicar-s’hi en un futur.
 • Aquells que volen dedicar-se en un futur a la dansa però que encara per motius d’edat, nivell, estudis i horaris…no poden entrar a estudiar pels matins la formació professional o un altre grau de dansa professional.
 • Aquells que encara no tenen nivell suficient per entrar dins una formació professional de dansa. La Formació de Joves Ballarins seria com a curs pont per preparar-se per poder entrar en la Formació Professional Som-hi Dansa* o qualsevol altra formació de nivell avançat.

MATÈRIES

Les assignatures estan dirigides a reforçar treball de base, ampliar el domini d’estils, i promoure la investigació i fusió entre disciplines.

REGULARS
o BALLET
o JAZZ MUSICAL
o CONTEMPORARY FUSION
o HIP-HOP / COMERCIAL

CONTINGUT

 • Horari: divendres de 17:00 a 21:00 o dissabtes de 10:00 a 14:00
 • Horari extra: es pot fer un Planning d’horari ajustat a l’alumne que vulgui fer assignatures extres per millorar o reforçar el seu nivell. Serà entra setmana per les tardes. Aquest horari s’haurà de consensuar amb la direcció segons el nivell de l’alumne.
 • Duració 2 o 3 anys ( sempre i quan l’alumne assoleixi el nivell òptim per passar de curs)
 • Tutories personalitzades i orientació individual per part de l’equip docent sempre que l’alumne o els familiars ho sol·licitin.
 • Pràctiques escèniques i tallers. Desenvolupament de 2 mostres de treball per cicle; una classe oberta al primer trimestre, participació en el festival de final de curs de l’escola.
 • Possibilitat d’ampliar el pla d’estudis amb coreògrafs convidats i assistència als workshops de l’escola (preus especials i priorització de places als alumnes de Formació Professional i Formació Joves Ballarins.
 • Durada del cicle 2017/18: Del 2 d’Octubre fins el 22 de juny. Es respectaran vacances i festius reglamentaris.

REQUERIMENTS

JOVES 1

Edat. A partir de 14 anys

Compromís , actitud i passió

Recomanació: participar en el Workshop d’Orientació

JOVES 2

Edat : A partir de 16 anys

Compromís i actitud

Tenir el nivell suficient, valorat en el Workshop Orientació Juliol o pel professorat en una classe de proba.

JOVES 3

Edat : A partir de 16 anys

Compromís i actitud

Haver passat el curs de Jove 2 o tenir el nivell suficient, valorat en el Workshop orientació Juliol o pel professorat en una classe de prova.

HORARIS 17/18

 

COMPANYIA JOVE SOM-HI DANSA – CURS 2017 / 18

 Aquest curs 17/18 els alumnes de Som-hi dansa que vulguin fer un pas més endavant i formar part d’una companyia semi-professional de dansa tindran la oportunitat de fer-ho.

Per esdevenir en un futur un gran ballarí, no només s’han de tenir tècnica, estil i classes de dansa a les esquenes… hi ha una cosa que només s’aprèn als escenaris. I això és el que volem aconseguir amb aquesta Jove Companyia. Donar la possibilitat de pujar a l’escenari en diferents moments del curs i de diferents maneres, donant al alumne la oportunitat de formar part del procés de creació d’un espectacle que es presentarà en un teatre de Barcelona i presentant peces coreogràfiques en alguns campionats coreogràfics i festivals. Anirem posant detalls de les actuacions a mesura que vagi passant el curs, depenent del grup que s’acabi formant.

Els membres de la Cia seran seleccionats per nivell.

 Qui pot formar part de la Jove Companyia Som-hi dansa?

Requeriments

 • Alumnes de 15 anys a 19 anys.
 • Alumnes amb un nivell tècnic alt . Clàssic ( mínim 3 anys) i un nivell de jazz ( mínim 4 anys)
 • Aquells joves que són enamorats de la dansa i volen profunditzar i fer un pas més dins la seva formació.
 • Alumnes que actualment cursin a Som-hi Dansa un mínim de 4 hores setmanals de classes en diferents disciplines (Ballet, Jazz, Jazz Musical, Contemporary i Hip Hop) sigui horari tardes o de matins.
 • Alumnes externs a Som-hi dansa que passin una audició o que estiguin vinculats amb l’escola d’alguna manera especial.

ASSAJOS I CLASSES

Horari: Dissabtes de 10 a 14. A partir d’Octubre

DISCIPINES

10:00-11:00 Ballet

11:00-12:00 Jazz musical

12:00-13:00 Contemporary

13:00 a 14:00 Interpretació

A partir de Gener l’ordre de les classes variaran per fer assajos de les peces coreogràfiques que es decideixin presentar i/o l’espectacle que es muntarà per presentar a un teatre de Barcelona.