SOM-HI logo FP

CURS 2017/18

Pla d’estudis intensiu dirigit a un ballarí amb nocions de Dansa, que vol assolir un alt nivell tècnic i accedir al món professional. Formació especialitzatda en Dansa Moderna, Comercial i Jazz Musical.

Som-hi Dansa som una escola oberta que s’ajusta a les teves necessitats individuals. Tenim la millor infraestructura i eines necessàries per potenciar les teves particularitats i ampliar els teus registres i coneixements.

L’ equip docent és multidisciplinari i de referència, format pels millors professionals en actiu que et donaran una visió realista de les exigències del mercat laboral.

A Som-hi Dansa creiem en un ballarí autònom, creatiu i capaç d’adaptar-se a les demandes del món professional.

CONTINGUT

 • De 17 a 22 hores lectives setmanals.
 • Horari de matins de 10h a 14:30 h, per compatibilitzar amb requeriments professionals personals.
 • Duració: 2 o 3. 2 cicles d’un any, sempre i quan l’alumne assoleixi el nivell òptim per passar de curs. anys ( depenent del nivell que tingui cada alumne, es fa un horari personalitzat)
 • Tutories personalitzades i orientació individual per part de l’equip docent.
 • Reforç tècnic segons decisió de la Direcció de la formació.
 • Pràctiques escèniques i tallers. Desenvolupament de 3 mostres de treball per cicle, i possibilitat de presentar peces de creació pròpia en mostres que facilitarà l’escola.
 • Possibilitat d’ampliar el pla d’estudis amb coreògrafs convidats i assistència als workshops de l’escola (preus especials i priorització de places als alumnes de Formació Professional)
 • Possibilitat d’accedir a les produccions professionals de la productora Som-hi Films. (selecció per càsting)
 • Durada del cicle 2017/18: Del 2 d’Octubre fins el 22 de juny. Es respectaran vacances i festius reglamentaris.

 MATÈRIES

Les assignatures estan dirigides a reforçar treball de base, ampliar el domini d’estils, i promoure la investigació i fusió entre disciplines. Totes les assignatures s’han de fer durant els 2 , 3 anys de la formació, no per estar a un tercer nivell puc fer menys assignatures.

 • REGULARS

BASE TÈCNICA ( 1 h/set, durant tots els cursos )

BALLET ( 3 h/set a 1r i 2n i 6 h/set a 3r )

MODERN JAZZ ( 3 h/set , els 3 cursos )

JAZZ MUSICAL ( 2,5 h/set, els 3 cursos )

CONTEMPORARY FUSION ( 3 h/set, els 3 cursos )

TÈCNICA DE CONTEMPORANI ( 1,5 h/set, 2 cursos )

HIP-HOP TÈCNICA ( 1,25 h/set, ( 1,25h/set 3 cursos)rcer nivell puc decidir quines assignatures faig i quines no) 1 curs )

COMERCIAL ( 1,25h/set durant 2 cursos )

INTERPRETACIÓ DEL BALLARÍ ( 2 cursos )

CASTING. Classes de Preparació al Càsting. ( 1 curs )

 • WORKSHOP COREOGRÀFIC

Cada curs es realitzaran masterclasses amb diferents coreògrafs com: Ariadna Peya, Fidel Buika, Roberto Saraceno, Chema Zamora, Javier Arroyo “ Jota”, Maria Bossy, Cristina Burgos, Tatiana Monells… aquests workshops són opcionals, però recomanats i a un preu millor pels alumnes de formació.

 • TALLER DE CREACIÓ

Durant L’ÚLTIM TRIMESTRE es destinen 1,5 hores setmanals a la producció d’un espectacle de dansa, guiat pels professors de l’ escola en el que els alumnes de la formació treballaran conjuntament en la creació de les coreografies que formaran part de l’ espectacle. Es presentarà a mitjans de Juny a un teatre de Barcelona i es prepara tot en l’últim trimestre a partir del treball realitzat en l’assignatura de interpretació al ballarí i preparació al càsting, però en horari conjunt tots els alumnes de FP, sigui quin sigui el seu nivell.

REQUERIMENTS 

1er CICLE: Per accedir al primer cicle has de tenir una formació bàsica adquirida. Orientatiu: mínim 2 anys de Ballet i 3 anys de Jazz o Contemporani en qualsevol altre escola o centre educatiu. Si no compleixes els requisits es farà una valoració en un Workshop de Nivell que tindrà lloc el 2 i 3 de Juliol del 2016.

2on CICLE: Haver assolit el nivell del 1er cicle, o tenir el nivell necessari valorat en el estat el Workshop de Nivell.

L’alumne del 2on cicle , de tercer nivell, comparteix classe amb ballarins professionals que estan a l’escola com a entrenament. Només podrà accedir al tercer nivell l’alumne que tingui el nivell suficient.

El recorregut no és per tots els alumnes igual. No tots els alumnes tenen el mateix nivell en totes les assignatures, ni assimilen el contingut , la tècnica i l’estil de la mateixa manera. A Som-hi Dansa farem cada curs un pla d’estudis adequat a cada alumne intentant trobar la classe i el nivell adequat per l’assimilació de la tècnica i l’estil per el millor desenvolupament com a ballarí.

WORKSHOP DE NIVELL i BECA

Som-hi Dansa facilita beques d’ajuda a aquells alumnes de primer any que ho sol-licitin, prèvia participació al WORKSHOP DE NIVELL. La Beca és del 50 % de rebaixa de la quota mensual per a dos alumnes durant un any. El segon any el professorat i direcció decideix quin alumne té la beca, depenent de la seva evolució, constància i compromís agafat amb l’escola i la formació.

El workshop de nivell per poder accedir a la formació professional i a les beques serà el dissabte 15 de juliol del 2017, i aquest any constarà de 4 classes ( Ballet, Jazz Musical, Modern Jazz i Contemporary) a càrrec del professorat de l’escola.

La decisió serà notificada dues setmana després del Workshop. I per la reserva de plaça s’ha de notificar abans d’acabar el mes de Juliol i fer el pagament de la matrícula del curs.

Perquè hauria de fer el Workshop de nivell ?

 • Per poder accedir a una beca de formació .

És una beca d’intercanvi de classes gratuïtes a canvi de acords de col·laboració amb l’escola; ajudant en classes infantils, neteja del les sales, secretaries puntuals… tan sigui pel primer cicle com pel segon cicle. Queden exempt els alumnes que fan assignatures soltes i els antics alumnes.

 • Per conèixer Som-hi Dansa i els seus professors.

És molt important, amb la gran oferta que hi ha actualment , que abans de fer una formació professional valoris el funcionament i filosofia de l’escola on estudiaràs. Valora amb el Workshop si la formació de Som-hi dansa és la més adequada per tu i per la projecció del teu futur.

 • Perquè els professors valorin el teu nivell i et proposin el millor pla d’estudis per la teva formació professional com a ballarí.

El Workshop tan sols són 20 euros i per reservar plaça pots fer-ho de tres maneres:

 1. enviar un mail a  secretaria@somhidansa.cat i t’enviarem la fulla d’inscripció
 2. entrar directament a la pagina web i omplir la fulla d’inscripció
 3. anar directament a l’escola Som-hi Dansa i omplir la fulla d’inscripció per al Workshop.

El pagament el pots realitzar per transferència o pagant a la secretaria de l’escola

Un cop fet el workshop de nivell, els professors i la direcció valoraran el teu nivell i t’aconsellaran en quin cicle has de començar la formació, per tal que la teva evolució sigui el millor possible i el teu rendiment sigui el més favorable per aconseguir el màxim nivell personal i professional.

El Workshop tan sols són 20 euros i per reservar plaça pots fer-ho de tres maneres:

1.- Enviar un mail a secretaria@somhidansa.cat i t’enviarem la fulla d’inscripció

2.- Omplir la fulla d’inscripció. Pots descarregar-la del següent enllaç:

SOL·LICITUD D’INSCRIPCIÓ AL WORKSHOP DE NIVELL

3.- Anar directament a l’escola Som-hi Dansa i omplir la fulla d’inscripció per al Workshop.

Puc fer la FP si no he assistit al Workshop de Nivell al Juliol?

Si, no hi ha problema sempre i quan puguem valorar el teu nivell d’alguna altra manera; o a través d’una classe de proba o a través del currículum.

Per a més informació t’atendrem personalment a l’escola, trucant al 934448042 o enviant un mail a secretaria@somhidansa.cat .

HORARIS 17/18